• ZIMNÁ BURZA OBLEČENIA, HRAČIEK A KNÍH

          • Srdečne vás pozývame na zimnú burzu oblečenia, hračiek a kníh,

            ktorá sa uskutoční v posledný novembrový týždeň (od 27. 11. od 14.00 hodiny).

            Vstupný poplatok je minimálne 0,5 eur. Bude slúžiť ako žetón na hlasovanie a zároveň vám umožní vstup na burzu. Vyzbierané peniaze budú použité buď na nákup dreva na výrobu školského farmárskeho stánku alebo na nákup zelene a cibuľovín na jarnú výsadbu v obci (podľa výsledku vášho  hlasovania).

            Čisté oblečenie, knihy a hračky môžete nosiť už od 22. 11. do budovy 2. stupňa pani učiteľkám Macákovej, Obernauerovej a Slezákovej.

            Tešíme sa na vašu účasť.

            Veci, ktoré si nenájdu nového majiteľa z našej školy, podarujeme v priebehu mesiaca december.

            Ďakujeme, že sa správate ekologicky a šetríte zdroje!

             

             koordinátorka ekologickej výchovy Ing. Zuzana Slezáková                                                                                                                      

          • PROJEKT „ZÁLOŽKA SPÁJA ŠKOLY“

          • Október si už ani nevieme predstaviť bez projektu  Záložka do knihy spája školy spojený s  ich výrobou k zvolenému slovenskému textu, no a november zas bez ich výmeny s českou základnou školou a zvedavosťou aký český text spoznáme a akú záložku dostaneme. 

                     V tomto roku prebiehal  14. ročník tohto projektu s témou  Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov.  Zapojili sa doň žiaci 1. – 5. ročníka. Žiaci 1. stupňa vyrábali záložky pod vedením svojich triednych učiteliek a žiaci 5. ročníka pod vedením vyučujúcich slovenského jazyka a literatúry a výtvarnej výchovy.  Vyrobené záložky sme si spolu s textami vymieňali s českou školou z Karvinej – so ZŠ a MŠ U Studny.

                     Doručené záložky z partnerskej školy žiakov potešili a priložené texty ich aj obohatili o literárne zážitky v českom jazyku. Žiaci sa tak zoznámili s príbehmi: Jonáša a Nenáša, Koblížka,  Školního strašidla, Abecedy, Povídej pohádku, Cesty Honzíka, Veľryby Gerdy, Jaké je to asi v Čudu a Detektívové a narozeninový případ.

                     Ďakujeme všetkým žiakom a vyučujúcim, ktorí výrobou záložiek a sprievodnými aktivitami  podporili menovaný projekt.

             Mgr. Štefánia Piliarová, koordinátorka projektu

          • VZDELÁVANIE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV

          • V rámci aktualizačného vzdelávania sme si odovzdali cenné informácie, skúsenosti a predovšetkým zážitky zo školenia v Alghere na slnečnej Sardínii. Hlavnou témou bola NEUROVEDA. Podľa vzoru doktora R. Krause, nás 10 účastníkov letnej mobility zasvätilo do tajov ľudského mozgu. V príjemnej atmosfére zaškolili svojich kolegov v oblastiach ako: Psychická pohoda učiteľov, Efektívna a nekonfliktná komunikácia, Inklúzia, Bezpečné prostredie v triede a Vďačnosť.

             

            Mgr. Honková Alexandra 

          • OLYMPIJSKÝ ODZNAK VŠESTRANNOSTI

          • Vážení rodičia. Na našej škole v týchto dňoch prebieha testovanie žiakov s názvom Olympijský odznak všestrannosti (OLOV), ktorý je e určený pre žiakov II. stupňa základných škôl. Okrem dôležitého sledovania športového vývoja detí má za cieľ rozvíjať všestranné pohybové schopnosti z pohľadu zdravotnej prevencie a tiež motivovať deti k športu vďaka prirodzenej súťaživosti. V školskom roku 2022/2023 sa doň zapojilo takmer 400 škôl a v ďalšom školskom roku sa očakáva ďalší nárast.

            Ako Olympijský odznak všestrannosti funguje?

            Prihlásené školy otestujú svojich žiakov pod dozorom svojich učiteľov telesnej a športovej výchovy v nasledovných disciplínach: skok do diaľky z miesta znožmo, ľah – sed za 30 sekúnd, hod 2 kg plnou loptou vpred (medicinbalom), výdrž v zhybe nadhmatom, člnkový beh 10x 5 m a vytrvalostný člnkový beh. Testovanie je aj tento rok totožné so štátnym vzdelávacím programom pre telesnú výchovu, vďaka čomu majú učitelia telesnej výchovy možnosť realizovať hneď na začiatku školského roka predpísané testy všeobecnej pohybovej výkonnosti a skombinovať ich s projektom OLOV.

            Za výkony žiaka v každej z disciplín projektu sa udeľuje bodové ohodnotenie podľa tabuliek v závislosti od pohlavia a roku narodenia. Každý žiak získa certifikát, na základe ktorého budú jeho rodičia vedieť vyhodnotiť jeho športovú výkonnosť a porovnať ju s jeho rovesníkmi. Najlepší tabuľkovo hodnotení žiaci získajú navyše zlatý, strieborný alebo bronzový olympijský odznak všestrannosti.

             

            Po školskom kole nasleduje postupová krajská súťaž, ktorá sa uskutoční v marci až apríli 2024.

            Veríme, že práve vďaka takýmto projektom sa nám spoločne podarí zvrátiť negatívne trendy pohybovej zdatnosti našich detí. Budeme veľmi radi, ak sa budú rodičia detí na 2. stupni aktívne zaujímať o zapojenie svojich základných škôl do projektu OLOV, aby získali prehľad o ich výkonnosti v rámci celonárodnej úrovne.

             

            Mgr. Pohorelcová Jana

          • ŠKOLSKÝ ČASOPIS CŔŔN 1 V PREDAJI

          • Čo zažili žiaci v uplynulých dvoch mesiacoch v škole? Na čom pracovali, čo zvládli? Nad čím sa zamýšľali a čo vytvorili? V akých súťažiach boli úspešní? Odpovede na tieto otázky nájdete v školskom časopise Cŕŕn 1. Predávať ho do tried prídu novinári počas vyučovania v piatok. Cena časopisu je 0,50 €. Na poslednej strane časopisu je žolík, nezabudnite ho vypísať, vystrihnúť a vhodiť do krabičky alebo schránky na prízemí školy pri zborovni na 1. aj 2. stupni. Pohodu pri čítaní vám prajú redaktori časopisu Cŕŕn a Mgr. Martina Tyčiaková.

          • OLYMPIÁDA ZO SLOVENSKÉHO JAZYKA

          • Dňa 17. a 20. 10. 2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo postupovej súťaže Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry. Zúčastnilo sa ho 15 žiakov z 8. a 9. ročníka. Cieľom súťaže je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o samostatnú tvorivú činnosť a zvyšovať záujem o slovenský jazyk a literatúru.

                       

            Súťažné zadania pozostávali  z troch častí. 17.10.2023 absolvovali žiaci prvú - písomnú časť súťaže. Online test obsahoval 25 otázok, na vypracovanie ktorých mali žiaci 35 minút.  Prvé kolo ústnej časti bolo zamerané na transformáciu textu, v ktorej mali žiaci daný text pretvoriť na správu a využiť informačný slohový postup. Druhé kolo bolo zamerané na tvorbu rečníckeho prejavu  a jeho následný prednes.

            Úspešnými riešiteľmi sa stali žiaci, ktorí získali najmenej 4O bodov:

            1. miesto – Romana Hadžegová z IX.A – 46 b.

            2. miesto – Michaela Kalincová z VIII.A – 45 b.

            3. miesto – Lukáš Jandečka z IX.A – 40 b.

            Romanke gratulujeme, prajeme  jej v okresnom kole veľa šťastia. Ostatným úspešným srdečne blahoželáme a všetkým účastníkom ďakujeme za to, že prejavili záujem o súťaž.

             

                                                                        Vyučujúce SJL, organizátorky školského kola

          • EXKURZIA ORAVA

          •           Hovorí sa, že je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Exkurzia ako vyučovacia forma je pre žiakov tým správnym prepojením medzi teóriou a praxou, ktorá im sprostredkuje naživo to, čo viackrát počuli v škole. Ani chladné ráno 19. októbra nezabránilo žiakom 8. a 9. ročníka uskutočniť exkurziu za poznávaním oravského regiónu, na ktorej sme sa bližšie zoznámili so životom a tvorbou predstaviteľov slovenskej realistickej literatúry - P. O. Hviezdoslava a M. Kukučína.

                        Cestou na Oravu sme sa zastavili na Liptove, v časti Dechtáre, aby sme sa pokochali pohľadom na Liptovskú Maru. Žiaci sa dozvedeli mnoho informácií o jej vzniku.

                        Naše kroky viedli ďalej do dedinky Černová, kde sme si pripomenuli smutnú Černovskú tragédiu, v ktorej prišlo o život 15 ľudí a mnohí ďalší boli zranení. Obzreli sme si tiež rodný dom Andreja Hlinku a  navštívili pomník na černovskom cintoríne, kde sme v tichosti symbolickým zapálením sviec a položením venca vzdali úctu obetiam tragédie.

                        Autobus s nami zamieril do dedinky Jasenová, rodiska spisovateľa Martina Kukučína. Naša pozornosť sa sústredila na autorov rodný dom, ktorý bol k 150. výročiu narodenia spisovateľa zrekonštruovaný. Zaujímavý výklad bol spojený s prehliadkou fotografického materiálu, ktorý dokumentuje životné cesty a tvorbu autora v slovenskom i chorvátskom prostredí. Jednotlivé miestnosti boli zariadené dobovým nábytkom tak, ako to bolo za spisovateľovho života. Neďaleko rodného domu mali žiaci možnosť vidieť i sochu Martina Kukučína v nadživotnej veľkosti.

                        Poslednou zastávkou našej exkurzie bol Dolný Kubín, kde sme sa vydali po stopách ďalšej veľkej osobnosti slovenských dejín, Pavla Országha Hviezdoslava. Navštívili sme Hviezdoslavovo múzeum, kde sme mohli nahliadnuť do replík miestností a nábytku, v ktorých býval a tvoril. Na stenách pri jeho literárnej expozícii viseli art protisy - podobné gobelínom, každá inšpirovaná časťou Krvavých sonetov. Spisovateľovým vzorom bol William Shakespeare, ktorého diela aj preložil.

                        Presun z jedného miesta na druhé si prítomní žiaci spestrili  kvízom, v ktorom si mohli  otestovať čerstvo nadobudnuté vedomosti a taktiež vyhrať rôzne ceny.           

                        Autentické prostredie žiakom sprostredkovalo množstvo zážitkov, expozície im predstavili osobnosti, ich vzťah k slovenskému národu, prírode a zložité obdobie v histórii Slovenska. Exkurzia vznikla v spolupráci s MO MS Valaská.

             

            PaedDr. Denisa Maťovčíková, PaedDr. Matúš Magera
             

          • EXKURZIA MODRÝ KAMEŇ

          • Tom Stoppard raz povedal: „Ak si so sebou nosíte detstvo, nikdy nezostarnete.“

            V piatok 13.10.2023 sme sa spolu so žiakmi 5.A a 5.B triedy na chvíľu vrátili do detstva prostredníctvom múzea bábkarských kultúr a hračiek, ktoré sa nachádza na hrade Modrý kameň.

            Naše kroky najprv smerovali do expozície hračiek, kde mali žiaci možnosť sledovať vývoj detských hračiek od minulých storočí až po súčasnosť, ako aj delenie hračiek na hračky vidieckych a mestských detí.

            Následne sme sa presunuli do druhej expozície, ktorá bola zameraná na dokumentáciu dejín a súčasnosti bábkového divadla. Žiaci sa dozvedeli množstvo zaujímavostí o významných bábkarských rodinách, ktoré preslávili tento umelecký odbor práve na našom území. Okrem toho mali žiaci možnosť vidieť rôzne druhy bábok – marionety, maňušky a javajky nielen z územia Slovenska, ale aj z rôznych iných krajín – Indonézia, Rusko, India atď. Súčasťou zbierky je aj originálna mobilná kočovná scéna – maringotka Jána Dubského z Piešťan, ktorá je inštalovaná na nádvorí.

            Po prehliadke múzea sa žiaci zapojili do zaujímavých kreatívnych aktivít, v rámci ktorých si vyrábali vlastné maňušky, a tiež Gaštanka, ktorý predstavuje maskota hradu.

             

            Mgr. Lakandová Natália

          • MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC

          • Dňa 18. októbra 2023 sa v kostole vo Valaskej uskutočnilo krásne podujatie s názvom „Milión detí sa modlí ruženec“. Tento jedinečný moment zjednotil  nielen žiakov 3. až 9. ročníka našej školy, ale aj žiakov zo ŠZŠ, ktorí sa spojili v modlitbe za mier a pokoj na celom svete. Táto modlitbová iniciatíva vznikla v roku 2005 vo Venezuele a odvtedy sa rozšírila do celého sveta. Jej iniciátori dôverujú výpovedi sv. pátra Pia: „Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa zmení." V súčasnosti ju zastrešuje pápežská nadácia ACN Pomoc trpiacej Cirkvi.

            Podujatie „Milión detí sa modlí ruženec“  bolo nezabudnuteľným zážitkom pre všetkých zúčastnených. Zažili sme krásne chvíle v spoločnej  modlitbe. Ďakujeme pánovi farárovi našej farnosti za jeho sprevádzanie pri modlitbe a za pomoc pri príprave celej akcie. Ďakujeme aj tetám z našej farnosti, ktoré nás podporili a modlili sa spolu s nami.

             

            Mgr. Katarína Paprčková a Mgr. Soňa Skladaná

          • Technická olympiáda

          • Dňa 11.10.2023 sa aj naši žiaci zapojili do riešenia úloh technickej olympiády, ktoré sa konalo formou online testu. Zapojilo sa spolu 30 žiakov, 19 v kategórii A ( 8. a 9. ročník) a 11 v kategórii B ( 7. ročník). Ďakujeme všetkým žiakom za záujem a gratulujeme úspešným riešiteľom a postupujúcim do okresného kola.

            Výsledky kategória A: 

            Lukáš Jandečka, 23. bodov - postupuje

            Sofia Némethová, 23 bodov – postupuje

            Marek Belko, 21 bodov – úspešný riešiteľ

            Výsledky kategória B: 

            Alexander O'Hagan, 26 bodov – postupuje

            Michaela Bachratá, 24 bodov – úspešná riešiteľka

            Ing. Anna Miklovičová

          • BEH PRE ZDRAVÉ SRDCE

          • V tomto školskom roku sme na našej škole zorganizovali už 7. ročník športového podujatia - Beh pre zdravé srdce, ktoré pripravujeme pri príležitosti narodenia prof. Jaroslava Simana, rodáka z Valaskej, ktorého meno nesie naša škola. Práve 12. októbra 2023 sme si pripomenuli nedožité 90. narodeniny tohto významného človeka. Veľmi nás teší, že nás prišiel podporiť syn pána profesora RNDr. Pavol Siman, PhD., dcéra Ing. Zuzana Simanová a tradične aj pani Ing. Anička Fischerová, jeho sestra.  Pre žiakov našej školy boli pripravené zaujímavé aktivity. Po slávnostnom otvorení v prítomnosti hostí odštartovali beh žiaci deviateho ročníka a postupne všetky kategórie od tých najstarších až po najmladších. Žiaci  na prvom stupni sa na 2. a 3. hodine venovali aktivite Hovorme o jedle. Najkrajšie výtvarné práce k téme zdravé stravovanie budú odoslané do celoslovenskej súťaže. Žiaci druhého stupňa vyrábali chutné a zdravé šaláty, nátierky. Odborná porota ich ochutnala a v závere dňa vyhodnotila najchutnejšie zdravé jedlo. Našim štvrtákom na besede vzácni hostia porozprávali zážitky  a spomienky na svojho otca, prof. Jaroslava Simana. Celý deň sa niesol v duchu zdravého životného štýlu, ku ktorému neodmysliteľne patrí zdravá strava a pohyb na čerstvom vzduchu. Okrem bežiacich  žiakov našej školy sme na trati mohli vidieť deti z materskej školy, bývalé kolegyne a členov Jednoty dôchodcov z Valaskej. V závere športového podujatia sme ocenili víťazov v jednotlivých kategóriách a samozrejme absolútneho víťaza  1. stupňa, ktorým sa stal Tomáš Schvarzbacher, a absolútneho víťaza 2. stupňa, Samuela Ottingera. Všetci ocenení v jednotlivých kategóriách dostali diplomy, medaily  ale aj vecné ceny, za ktoré patrí poďakovanie sponzorom pánovi Gažovi  z Geošportu Nemecká a manželom Melicherčíkovcom z Kamennej chaty pod Chopkom, ktorí venovali absolútnym víťazom finančnú odmenu.

            Viac o tomto športovom dni sa môžete dozvedieť vo fotogalérii, ktorú pripravili naše žiačky z 9. B triedy Tamara Lengyelová a Nina Prčová. 

             

            PaedDr. Michaela Badinková    

          • NÁVŠTEVA OBECNÉHO ÚRADU

          • Dňa 9.10. naši tretiaci navštívili Obecný úrad vo Valaskej. Zamestnanci ich sprevádzali všetkými miestnosťami, mali možnosť nazrieť do tajných zákutí úradu a dozvedieť sa informácie o fungovaní úradu. Žiakom sa prihovoril aj pán starosta Peter Jenča. Vyskúšali si sedenie v zasadacej miestnosti, navštívili aj obradnú miestnosť a knižnicu. Odniesli si aj sladkú odmenu. Zážitky a skúsenosti im pomôžu vo vyučovaní vlastivedy v téme Moja obec.

            Mgr. Hadžegová Patrícia

          • NÁVŠTEVA U HASIČOV

          • V pondelok, 2. októbra, navštívili žiaci 2. ročníka Základnej školy Jaroslava Simana Dobrovoľný hasičský zbor v Hronci. Hasiči čakali žiakov na miestnom ihrisku, na ktorom pripravili zaujímavé hasičské súťaže. Žiaci sa naučili zapojiť hadicu, spojiť karabínku, bežať s hadicou, rozdeliť hasičské náradie, triafať ciele vodou cez hadicu a pod. Tiež si osvojili rôzne hasičské názvy. Po vyhodnotení súťaže a príjemnom pohostení, mali možnosť vidieť hasičský zásah v priamom prenose, kedy hasičov povzbudzovali z tribúny ihriska. Oba zásahy boli rýchle a presné, za čo hasičov žiaci odmenili veľkým potleskom.

            Na záver si deti prehliadli hasičské auto, dozvedeli sa, čo sa v ňom nachádza a vypočuli si zvuk hasičskej sirény, ktorá ich aj vyprevádzala z ihriska. Žiaci odchádzali plní úžasných zážitkov, nových vedomostí, skúseností a radosti z nádherne prežitého dopoludnia, ktoré vďaka ochote pána starostu Bohuslava Nemkyho a celej posádky DHZ Hronec mohli zažiť.

            Mgr. Ivana Slašťanová

          • EURÓPSKA NOC VÝSKUMNÍKOV

          • Festival vedy Európska noc výskumníkov je najväčšou celoeurópskou iniciatívou zameranou na popularizáciu výskumu a inovácií. Cieľom podujatia je zvýšiť povedomie o dôležitosti a prínosoch vedy pre náš každodenný život a motivovať mladých ľudí k záujmu o vedu, techniku a inovácie. Sedemnásty ročník podujatia bol zameraný na všadeprítomnú umelú inteligenciu, mikrosvet, vodíkové technológie a tému vody. Organizátori mali pripravené fascinujúce vedecké prednášky, diskusie, interaktívne experimenty, expozície a workshopy. Naši deviataci mali možnosť pýtať sa, objavovať a vyskúšať si aj programovanie rôznych typov robotov.

            Prečo je teda popularizácia vedy dôležitá?

            Aby mohli vedecké objavy dosiahnuť svoj účinok, musia byť prístupné a zrozumiteľné pre všetkých. Keď majú ľudia prístup k vedeckým informáciám, môžu sa sami rozhodnúť a vytvárať si vlastné názory na základe dôkazov a faktov. Tým sa vytvára kritické myslenie a schopnosť posudzovať informácie s rozumným pohľadom. Popularizácia vedy pomáha odstrániť mýty, ktoré sa často šíria. Ľudia majú možnosť zbaviť sa predsudkov a lepšie porozumieť svetu okolo seba.

            Popularizácia vedy rovnako stimuluje záujem o vedeckú kariéru a inovácie. Keď je veda prístupná a zaujímavá, mladí ľudia majú tendenciu sa jej viac venovať a vytvárať nové objavy. Podnecuje sa tak talent a zvedavosť, ktoré sú kľúčové pre budúci rozvoj spoločnosti.

            Vplyv popularizácie vedy na myšlienky a postoj obyvateľstva je veľký.

            Ing. Miklovičová Anna a Mgr. Skladaná Soňa

          • ZBER ŠÍPOK

          • Aj tento rok realizujú Lesy Slovenskej republiky š.p. projekt „Zber šípok“, ktorý by sme radi podporili aj my na prvom stupni  včase od 02. 10. 2023 do 20. 10. 2023

            • nazbierané šípky treba doniesť do Všedkovedkovne na 1.stupni vždy v pondelok
            • šípky je potrebné doniesť  odvážené v papierovom vrecku, označené menom, priezviskom a triedou žiaka
            • každý kto sa zúčastní zberu, získa malý darček ako odmenu a hlavne podporí výrobu šípkového čaju
            • najlepší zberači získajú odmenu

            Mgr. Madliaková Diana

          • BIELA PASTELKA

          • Ďakujeme všetkým rodičom, žiakom a vyučujúcim, ktorí sa zapojili dňa 22. 09. 2023 do zbierky BIELA PASTELKA. Na účet Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska naša škola poukázala čiastku 220,- €.

            Mgr. Némethová Beáta

          • ÚČELOVÉ CVIČENIE

          • Naša škola v spolupráci s Dobrovoľným hasičským zborom obce Valaská zorganizovali v rámci účelového cvičenia cvičný požiarny poplach. Úlohou hasičov bola záchrana zranených osôb v budove 2. stupňa. Žiaci mohli v priamom prenose sledovať prácu hasičov a záchranu osôb z požiarom zasiahnutej budovy.  

          • DEŇ KROJA 2023

          • Začiatok školského roka sa na našej škole spája aj s Dňom kroja. Cieľom je poukázať na naše tradície, na krásu krojov, priblížiť slovenské ľudové umenie mladej generácii, aby bola hrdá na svojich predkov a ich kultúrne dedičstvo. Tento rok sme spoločne spoznávali obrovskú rozmanitosť a pestrosť krojov na Slovensku. Nie nadarmo sa hovorí, aký kroj, taký kraj. Spoločne sme vytvorili KROJOVÚ stuhu, ktorá je ukážkou rôznych krojov vybraného regiónu. Naši deviataci si mali možnosť zaspievať, zahrať a zatancovať s členmi súboru Mostár. Naučili sa novú pieseň z Horehronia, jednoduché tanečné kroky a na záver sa odprezentovali spoločným vystúpením.

            Veď veľa krásnych vecí a tradícií sa z nášho „moderného“ a zbytočne urýchleného spôsobu života vytráca. Práve tradície nás vedia spomaliť, umožňujú nám prežiť niečo do hĺbky. Mali by sme ich poznať rovnako ako naše dejiny.

            „Nezabúdajte na kultúru a tradície svojich predkov, lebo to, čo oni odovzdali Vám, môžete Vy odovzdať druhým.

            Nech sa páči, nahliadnite preto spolu s nami na krátke video, ktoré zachytáva Deň kroja a zaspomínajte si na pekné chvíle strávené v priestoroch našej školy.

            https://youtu.be/YHOrJHLP83I?feature=shared

            Veľký obdiv a vďaka!

            Mgr. Soňa Skladaná

             

          • NAŠI BIATLONISTI

          • Počas voľných letných dní niektorí žiaci našej školy nezaháľali, ale tvrdo trénovali a pracovali na svojej športovej kariére. Toto ich snaženie sa vyplatilo. Na Majstrovstvách SR v letnom biatlone boli žiaci mimoriadne úspešní. Posúďte sami: 

            Rýchlostné preteky 3 km:       1. miesto - Radoslav Pacera

            Rýchlostné preteky 2 km:       1. miesto - Aneta Vašicová

            Vytrvalostné preteky 4 km:     2. miesto - Radoslav Pacera

            Vytrvalostné preteky 4 km:     3. miesto - Lenka Gondová

            Vytrvalostné preteky 1,5 km:  3. miesto - Radoslav Gonda

            Vytrvalostné preteky 2 km:     4. miesto - Lucia Gondová

            Rýchlostné preteky 1 km:      5. miesto - Radoslav Gonda

             

             

            Tešíme sa z vašich víťazstiev a prajeme veľa športových úspechov.