• TURNAJ VO VYBÍJANEJ

          • Vybíjaná je obľúbeným športom najmä žiakov na prvom stupni. Hravou formou rozvíja rýchlosť, obratnosť, vytrvalosť, ohybnosť, orientáciu, ale aj taktiku a kombinatoriku. Žiaci tretieho a štvrtého ročníka si na hodinách telesnej výchovy osvojili pravidlá tejto hry. Svoju vynaloženú námahu, úsilie a hernú činnosť nám predstavili v stredu 14.2.2024 na turnaji vo vybíjanej.

            Celý turnaj sa niesol v znení „fair play“, deti podali výborné výkony, navzájom sa povzbudzovali, tešili a motivovali. Víťazom turnaja sa stala trieda 4.B, na druhom mieste sa umiestnila trieda 3.A, tretie miesto obsadili žiaci zo 4.A triedy a štvrté miesto patrí žiakom z 3.B triedy.

            Mgr. Diana Madliaková

          • VYHODNOTENIE ZBIERKY PRE ÚTULOK TULÁČIK

          • V mesiaci január sa na našej škole konala zbierka pre Útulok Tuláčik v Brezne. Zbierali sme deky, plachty, obliečky, staré uteráky, dezinfekčné prostriedky, granule, pamlsky pre psíkov a mnoho ďalšieho. Niektorí prispeli aj finančne. Vyzbierali sme 50,- eur. V piatok 9. 2. 2024 sme zbierku oficiálne ukončili a vyzbierané veci odniesli do útulku. Psíky sa z nás tešili a zamestnankyne pracujúce v útulku nám poďakovali.

            Obrovská vďaka patrí všetkým, ktorí sa zapojili do zbierky pre opustené zvieratá   v útulku Tuláčik v Brezne. Do zbierky, ktorá trvala jeden mesiac sa zapojilo veľa rodičov našich žiakov, kolegov, zamestnancov školy a aj široká verejnosť. V útulku sa starajú o vyše 200 psíkov, majú aj mačičky a iné domáce zvieratká. Práca to nie je jednoduchá, hlavne keď závisí od pomoci dobrovoľníkov. Aj naše žiačky, deviatačky chodia do útulku dobrovoľne pomáhať a venčiť psíkov. Veľká vďaka patrí aj im! Organizačne zbierku zabezpečili Tamara Lengyelová, Nina Prčová, Tereza Medveďová z  9. B triedy.

            ĎAKUJEME všetkým, ktorí nezostávajú ľahostajní.

            Ing. Zuzana Slezáková, koordinátorka ekologickej výchovy  

          • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA

          • Dňa 13. 02.2024 sa konala okresná súťaž biologickej olympiády žiakov kat.C starší žiaci v teoreticko-praktickej časti. Našu školu reprezentovali 2 postupujúci žiaci zo školského kola. V konkurencii 18 súťažiacich v rámci okresu Brezno získal Lukáš Jandečka IX.A  1. miesto a Daniela Perichtová VIII.B 7.miesto. Lukáš bude seba a našu školu reprezentovať na krajskom kole, ktoré sa uskutoční 18.3.2024 v Banskej Bystrici.

             

            PaedDr. Magera Matúš

          • KARNEVAL

          • Minulý týždeň sa na našej škole konal karneval, ktorý organizačne pripravili žiaci 9. ročníka. Žiaci z jednotlivých tried si okrem masiek pripravili krátky program, po ktorom sa rozprúdila karnevalová zábava.  Ďakujeme pani kuchárkam za prípravu fašiangových šišiek. Pani Simanovej J., Tokárovej M.,  Sluštíkovej D. za pomoc pri ich rozdávaní a pánovi Vincúrovi za hudobný doprovod karnevalom.   

             Viac vo fotoalbume.

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN NA 2. STUPNI

          • Dňa 8. februára sa aj na 2. stupni našej školy konala súťaž v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. V tomto školskom roku si pripomíname už jubilejný 70. ročník. Naši žiaci ukázali, že literatúra a umelecké texty sú blízke aj dnešnej mladej generácii. Ich výkony boli ukážkou precítenosti a pochopenia poézie alebo prózy a sú o to cennejšie, že súťažiaci museli prekonať trému a mnohokrát aj sami seba. Spolu v dvoch kategóriách súťažilo 27 súťažiacich. Kvalitu umeleckého prednesu hodnotila štvorčlenná porota v zložení Mgr. Martina Tyčiaková, Mgr. Natália Lakandová, Mgr. Soňa Skladaná a PaedDr. Denisa Maťovčíková. Porota v jednotlivých kategóriách rozhodla o nasledovnom umiestnení:

            II. kategória 5. – 6. ročník

            Poézia

            1. miesto – Monika Petrová, 6. B
            2. miesto – Maxim Boroš, 6. A
            3. miesto – Sofia Bachratá, 5. A

            Próza

            1. miesto –  Gabriel O' Hagan, 5. B
            2. miesto – Chiara Marie Varl, 5. B
            3. miesto – Filip Siman, 6. B

             

            III. kategória 7. – 9. ročník

            Poézia

            1. miesto – Romana Hadžegová, 9. A

            Próza

            1. miesto – Laura Predajnianska, 7. B
            2. miesto – Vratko Slivka, 8. B

            Všetkým ďakujeme za účasť, postupujúcim žiakom z prvých miest prajeme veľa šťastia v okresnom kole.

             

            PaedDr. Maťovčíková Denisa

             

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN NA 1. STUPNI

          • V budove 1. stupňa odzneli v pondelok, 5. 2. 2024, verše a príbehy slovenských autorov v podaní našich žiakov.

            Prednesu poézie a prózy sa zúčastnili tí najlepší z druhého, tretieho a štvrtého ročníka. Detský prejav a rôznorodý výber tradičných aj nových autorov spestril popoludnie žiakom i vyučujúcim.

            Výsledková listina:

            Prednes poézie:                     

            1. Michaela Högerová zo 4. B triedy

            2. Nikola Mozolová zo 4. A triedy

            3. Matias Kúdelka z 3. A triedy

            4.  Sofia Simanová  z 3. B triedy

            Prednes prózy:

            1.  Viktor Sojak zo 4. A triedy

            2. Alexandra Koštialová z 3. A triedy

            3. Nikola Libicová zo 4. B triedy

             

            Mgr. Hadžegová P.