• NAPÍSALI O NÁS

          • CKO - Centrum komunitného organizovania

            Záverečné stretnutia vzdelávacieho programu Školy za demokraciu prebiehali na našich školách v rôznej atmosfére. Niekde v zhone uzatvárania známok, posledných písomiek, "skúšačiek" či nácviku slávnostného nástupu deviatakov a deviatačok.

            Na Základnej škole Jaroslava Simana vo Valaskej sme si spoločne oficiálne ukončili školský rok dvakrát - počas posledného obsahového workshopu, a aj počas záverečného merania hodnôt a postojov 7.B triedy, ktorá bola tento školský rok do programu zapojená, bola naozaj výnimočná. Radosť zo získaných vedomostí, možnosti diskutovať alebo len z toho, že sme všetci spolu a hovoríme o témach, ktoré nás zaujímajú, bola citeľná na každom online aj offline stretnutí.

            A keďže na ZŠ vo Valaskej bude prebiehať aj letná škola, tešíme sa na (snáď) osobné stretnutie so 7. - takmer 8.B - a aktivity, ktoré spolu zažijeme

            Program Školy za demokraciu vďačí za finančnú podporu Ministerstvu spravodlivosti Slovenskej republiky, programu ACF - Slovakia a Banskobystrickému samosprávnemu kraju.

            Viac z aktivít si môžete pozrieť vo fotoalbume.

             

        • DÔLEŽITÝ OZNAM PRE RODIČOV
          • DÔLEŽITÝ OZNAM PRE RODIČOV

          • Z dôvodu zmeny  pri poskytovaní dotácii na stravu, ktorú upravuje zákon č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov. Od 1.8.2021 bude ukončené plošné poskytovanie dotácií na stravu na základnej škole, ako sme ho poznali doteraz.  Pre včasné zabezpečenie novelizovaného znenia príslušných ustanovení zákona o dotáciách a získanie dotácie – príspevku na stravovanie - vo výške 1,30 €/dieťa/žiaka za každý deň, v ktorom sa zúčastní vyučovania, žiadame rodičovskú verejnosť o súčinnosť a spoluprácu pri evidencii a sumarizácii údajov, z ktorých následne pripravíme podklady na schválenie potrebnej výšky príspevku (dotácie) v ÚPSVR pre školský rok 2021/2022.

            Preto  žiadame rodičov, aby najneskôr do 30.7.2021 priniesli na obecný úrad do Valaskej na referát sociálnych vecí Bc. Krupovej, dokumenty kvôli príprave zoznamov detí, pre ktoré sa dotácia žiada, a to v nasledovnom rozsahu:

            • Potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi.
            • Potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima.
            • Čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa.

             V prípade, že sa Vaša rodinná situácia v priebehu obdobia mesiaca august a neskôr zmení, okamžite túto skutočnosť nahláste na obecnom úrade vo Valaskej a prineste potrebné príslušné potvrdenia s čestným vyhlásením, pre dodatočné doplnenie zoznamu.

            Ak nemáte požadované dokumenty, to znamená, že nie ste v hmotnej núdzi, Váš príjem prevyšuje sumu životného minima a uplatňujete si daňový bonus na dieťa, od septembra 2021  si Vaše dieťa nebude môcť uplatniť dotáciu na stravu v školskej jedálni.