• POKOJNÉ VIANOCE
          • POKOJNÉ VIANOCE

          • Všetkým rodičom a žiakom  prajeme pokojné vianočné sviatky plné lásky, radosti a splnených prianí.

            Veľa zdravia, šťastia a úspechov v novom roku 2021.

        • Vianočná pošta
          • Vianočná pošta

          • Opäť prichádzajú Vianoce.  Obdobie sviatočné, ktoré radi prežívame so svojimi blízkymi. Čaro týchto dní zmenia protiepidemiologické opatrenia. Nebudeme sa môcť stretnúť so všetkými, s ktorými by sme chceli. Rozhodli sme sa v rámci aktivít nášho projektu ,,Som Valašťan“ vyrobiť pozdravy pre obyvateľov obce. Rozposlali sme im svoje dlane, na nich kus svojho srdca a želanie pokojných Vianoc. Pozornosť, láskavosť a vzájomná podpora nech sú pre nich malým ale vzácnym darom. Veríme, že sme sa dotkli sŕdc seniorov v DSS Tereza, farníkov vo Valaskej, že sme potešili pani riaditeľku našej školy, pána starostu i MO MS vo Valaskej.

            Krásne, pokojné a požehnané sviatky v kruhu najbližších prajú žiaci 7. ročníka spolu  s triednymi učiteľkami Mgr. Tyčiakovou M. a Mgr. Skladanou S. 

          • Dobrý skutok

          • Do galérie Dobrý skutok boli pridané fotografie.

            Vianoce – zvyčajne sú krásne, radostné, trblietavé. Tvoria akýsi most k naším srdciam, či k našej duši. Tohtoročné sú však trochu iné: poznačila ich situácia s Covidom 19 a obmedzenia s ním súvisiace nám v mnohom komplikujú život. Všetko je iné, náročnejšie, ťažšie, pre každého z nás. Asi najťažšie je prežívanie tejto situácie u starších ľudí, predovšetkým klientov v domovoch sociálnych služieb, ktorí žijú v zložitých podmienkach a teraz majú dokonca obmedzené všetky sociálne kontakty a zakázané všetky návštevy príbuzných, či priateľov. Preto sme sa rozhodli urobiť „Dobrý skutok “ pripraviť pre klientov ŠZ Tereza v Hronci malé vianočné prekvapenie, v podobe vlastnoručne zhotovených darčekov. Žiaci z 1. B triedy s p. uč. Mgr. D. Madliakovou, v spolupráci so žiakmi z 1.A triedy s p. uč. Mgr. Š Piliarovou vyrobili pre nich svietniky, pozdravy a iné drobnosti ako dôkaz, že na nich nezabúdajú  a zároveň im tieto predmety môžu spríjemniť pobyt v tomto zariadení i čas čakania na najkrajšie sviatky roka – Vianoce. Možno ich darčeky z drobných detských rúk aspoň na chvíľu vrátia do čias  vlastného  detstva a oživia pekné spomienky. Dúfajú, že ich potešia, prinesú im radosť, aj symboliku nádeje vo vianočný zázrak, ktorý v tento náročný čas všetci potrebujeme.

            Prajeme požehnané vianočné sviatky. 

                                                                   Mgr. D. Madliaková

        • DÔLEŽITÁ SPRÁVA PRE RODIČOV
          • DÔLEŽITÁ SPRÁVA PRE RODIČOV

          • Oznamujeme rodičom žiakov 1. stupňa, že v piatok, 18.12.2020 bude riaditeľské voľno z dôvodu zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie v škole . 

            Dištančné vzdelávanie na druhom stupni pokračuje v piatok, 18.12.2020 v nezmenenom režime.

          • ZMENA TERMÍNU ŠKOLSKÝCH PRÁZDNIN

          • Oznamujeme rodičom a žiakov zmenu termínu vianočných a polročných prázdnin.

            Vianočné prázdniny v školskom roku 2020/2021 sa uskutočnia v termíne od 21.12.2020 do 8.1.2021.

            Polročné prázdniny, ktoré mali byť v termíne 1.2.2021 sa neuskutočnia. Školské vyučovanie v druhom polroku školského roka sa začína 1.2.2021 (pondelok).

        • MARATÓN PÍSANIA LISTOV
          • MARATÓN PÍSANIA LISTOV

          • Už druhýkrát  sa v našej škole konala jedna z najväčších medzinárodných udalostí na podporu nespravodlivo väznených, prenasledovaných a utláčaných ľudí – MARATÓN PÍSANIA LISTOV.

            Táto akcia pod záštitou Amnesty International sa uskutočňuje už vyše 18 rokov, tradične v období okolo Medzinárodného dňa ľudských práv ( 10. decembra). Ľudia na celom svete v priebehu niekoľkých týždňov píšu a odosielajú milióny listov solidarity  a petícií, ktorými  žiadajú spravodlivosť pre nespravodlivo väznených, utláčaných a prenasledovaných ľudí.

            Prečo sa zapojili aj naši žiaci?

            Pretože máme jedinečnú šancu pomôcť konkrétnym ľuďom, ktorí sú trestaní len za to, že vyjadrili svoj názor alebo sa snažili pomôcť druhým. Spoločne s našimi žiakmi a miliónmi ľudí na celom svete pomôžeme vytvoriť medzinárodný tlak, ktorý príslušné autority nemôžu len tak ignorovať. Veď napísať list nevinnému, nespravodlivo väznenému človeku môže znamenať veľmi veľa – a zmeniť mu život. Aj naše slová majú silu!

            Školskej akcie sa zúčastnili žiaci 7. - 9. ročníka. Spoločne napísali 79 listov a všetky doručí Amnesty International. Napísali sme listy obetiam bezprávia a tým im vyjadrili podporu, solidaritu a porušovanie práv konkrétnych ľudí.

            Ako sa môžeš zapojiť?

            Stále sa môžete pridať k nám a zapojiť sa do Maratónu písania listov 2020:

            ·         podpíšte petície na internete (https://maraton.amnesty.sk),

            ·         môžete napísať a odoslať list na podporu niektorých (alebo pokojne všetkých) prípadov,

            ·         darujte mesačný dar, ktorým pomôžete lepšie plánovať aktivity Amnesty International.

             

          • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?

          • V tomto školskom roku sme sa po prvýkrát s LÁSKOU zapojili do celoslovenskej zbierky pre seniorov v domovoch dôchodcov Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Veríme, že darčekmi, ktoré zodpovedne pripravili žiaci 7.A a 7.B spoločne s rodičmi a najbližšími potešíme nejedného dedka či babku a vyčaríme im úsmev  práve v tomto ťažkom období, keď blížiace sa vianočné chvíle prežívajú bez priateľských dotykov a objatí svojich najbližších.

            Tento dobrý skutok lásky si započítame do celoročného projektu ,,Som Valašťan“, v ktorom sa žiaci 7. ročníka majú chuť zapájať do rôznych činností a aktivít nielen v obci Valaská. Veď práve v tomto období je vytváranie pozitívnych vzťahov k blízkym, susedom či podpora vedomia jedinečnosti každého človeka najkrajším posolstvom. Buďme si bližšie s tými, ktorí to potrebujú!!!                                    

            Žiaci 7. ročníka so svojimi triednymi učiteľkami Mgr. Skladanou S. a Mgr. Tyčiakovou M.

          • MIKULÁŠ

          • Žiaci 1. stupňa našej školy sa mohli tešiť zo  sladkého  prekvapenia, ktoré žiakov čakalo v pondelok ráno v triedach. Za pomoc  pri príprave ďakujeme Mikulášovým ,,asistentkám" -  mamičkám:  pani Benedikovej S., Magerovej K., Miklošovej D., Šakovej S. a Trebuľovej V.. Pánovi Marekovi Poliakovi ďakujeme za dovoz sladkostí.  

          • OZNAM PRE RODIČOV ŽIAKOV 2. STUPŇA

          • Vážení rodičia.

            Po preštudovaní rozhodnutia ministerstva školstva a vyhlášky hlavného hygienika k možnosti otvárania škôl, kde z uvedených dokumentov vyplýva, že prezenčná výučba na 2. stupni sa môže obnoviť vtedy, keď sa žiak a zákonný zástupca preukáže negatívnym testom nie starším ako 7 dní, čo v  praxi to znamená, že by ste sa museli do Vianoc otestovať 2 krát, aby deti mohli prísť na 10 dní do školy. Z doposiaľ vydanej vyhlášky a rozhodnutia ministra školstva nie je jednoznačné, že pokým sa otestuje a príde do školy len časť žiakov  a ostatní ostanú doma, ako bude prebiehať vzdelávanie. Jedna skupina  žiakov prezenčne a druhá skupina dištančne čo je technicky aj personálne ťažko zvládnuteľné.

            Po zhodnotení týchto faktov sme sa rozhodli do Vianoc 2. stupeň neotvárať, ale pokračovať v nastavenom dištančnom vzdelávaní.

            Je pravdepodobné, že podobné podmienky budú platiť od januára. Po zhodnotení týchto informácií,  obraciame sa na Vás s prosbou o vyplnenie ankety na EduPage ohľadom vzdelávania Vašich detí v škole v mesiaci január.  Z dôvodu, aby náš zriaďovateľ stihol zabezpečiť všetko potrebné k pretestovaniu rodičov a žiakov na 2. stupni. Vaše stanovisko potrebujeme poznať do 11.12.2020.

            Ďakujeme za porozumenie, ostaňte zdraví. 

          • KONZULTAČNÉ HODINY - ZMENA

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme Vám, že podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 32/2020 a uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 760, s účinnosťou od 7.12.2020, sa musia cudzie osoby vstupujúce do budovy školy preukázať negatívnym PCR testom, alebo antigénovým testom. Preto sme sa rozhodli, že konzultačné hodiny, ktoré sa uskutočnia v týždni od 7.12.2020 sa budú konať výlučne formou online konzultácií, alebo telefonicky. Časový rozvrh Vašich rezervácií je platný. Ďakujeme za porozumenie.

        • KONZULTAČNÉ HODINY
          • KONZULTAČNÉ HODINY

          • Vážení rodičia.

            Všetci sme si veľmi želali, aby žiaci 2. stupňa nastúpili aspoň dva týždne pred sviatkami do školy. Bohužiaľ súčasná situácia v spoločnosti to nedovoľuje. Ponúkame Vám konzultácie našich učiteľov.

            Pre rodičov žiakov 2. stupňa dňa 7.12 2020.

            Pre rodičov žiakov 1. stupňa v týždni od 7.12. do 11.12. podľa pokynov triednych učiteľov.

            Konzultácie budú prebiehať rôznym spôsobom -  osobne, telefonicky alebo online. Tento údaj je zverejnený v poznámke pri každom učiteľovi. Pre prehľadnosť a Vašu bezpečnosť je potrebné sa registrovať cez EduPage v sekcii ,,Prihlasovanie“,  pričom si môžete vybrať konkrétneho učiteľa aj  konkrétny čas, aby ste nemuseli na konzultáciu  čakať.  

             

            Tešíme sa na Vašu účasť.