• OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU
          • OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU

          • Dňa 25.11.2020 sa pri dodržaní prísnych epidemiologických pravidiel uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. V rámci jednej kategórie súťažili 3 deviataci a 2 ôsmaci. Víťazkou sa stala žiačka 9. B triedy Lenka Kučeráková, ktorá bude reprezentovať našu školu v okresnom kole. Rovnocennou Lenkinou súperkou bola Sabína Lepiešová z 9.A triedy, ktorá sa umiestnila na 2. mieste. Tretí skončil Samo Švajka. Víťazom srdečne blahoželáme. Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť. Vážime si, že napriek neľahkým podmienkam pre učenie sa, sú v našej škole žiaci, ktorým záleží na rozvíjaní svojich vedomostí a okrem zodpovedného prístupu ku školským povinnostiam dokážu pre seba urobiť aj čosi navyše a to úplne dobrovoľne.

        • KONZULTAČNÉ HODINY
          • KONZULTAČNÉ HODINY

          • Oznamujeme rodičom žiakov 1. stupňa, že v týždni od 7. do 11. decembra 2020 budú prebiehať konzultačné hodiny. Bližšie informácie Vám podajú triedni učitelia

            Na 2. stupni budú prebiehať konzultačné hodiny v pondelok, 7. decembra 2020, v popoludňajších hodinách.Na konzultácie sa budete môcť prihlásiť cez stránku EduPage.

            Návod:

            1. Najneskôr 1. decembra rodič uvidí zoznam konzultačných hodín v sekcii ,,Prihlasovanie".

            2. Kliknutím na meno učiteľa si môžete rezervovať konzultáciu.

            3. Rodič si môže zarezervovať konkrétny čas, ktorý mu vyhovuje. 

            4. Rezervácia sa potvrdí kliknutím na tlačítko ,,Hotovo".

            Rezervovať si môžete konzultáciu u viacerých učiteľov.

            Rezervácia bude možná  od 1.12 2020. 

          • CHUTNÉ MAĽOVANIE

          • V rámci projektu Hovorme o jedle sa žiaci 1. stupňa aj v tomto školskom roku zapojili do výtvarnej súťaže Chutné maľovanie. Žiaci tvorili výtvarné práce na témy:

            Chlieb, pečivo, obilniny, cestoviny, zemiaky. 

            Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov.

            Mlieko a mliečne výrobky od slovenských kravičiek. 

            Mäso, hydina, ryby, vajcia, strukoviny. 

            Cukry, tuky, soľ.

            Výstavka výtvarných prác žiakov, zdobí nástenku v školskej jedálni.

            Projekt organizačne zabezpečila Mgr. Kubaliaková A.

          • OZNAM

          • Oznamujeme Vám, že od 23.11.2020 je naša škola v oranžovom pásme COVID semaforu z dôvodu pozitívneho pedagogického zamestnanca. V karanténe je trieda 2. A. Žiaci tejto triedy sa vzdelávajú dištančnou formou.

        • EXPERT
          • EXPERT

          • Oznamujeme rodičom a žiakom 2. stupňa, že prihlasovanie na súťaž EXPERT sa predĺžuje do 27.11.2020 (piatok). Žiaci sa môžu do tohto termínu prihlásiť pri pani učiteľke RNDr. Rafajovej. Pri prihlásení čaká žiakov prekvapenie.

        • Projekt „Záložka spája školy“
          • Projekt „Záložka spája školy“

          • Aj v tomto školskom roku sa žiaci 1. – 6. ročníka zapojili do česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy. V tomto roku prebiehal  jeho 11. ročník s témou  Radosť z čítania ukrytá vo veršoch básní alebo v próze.  Záložky vyrábali žiaci 1. stupňa pod vedením svojich triednych učiteliek a v piatom ročníku pod vedením vyučujúcich slovenského jazyka a literatúry a výtvarnej výchovy. Vyrobené záložky sme si spolu s textami vymieňali s českou školou z Karvinej – so ZŠ a MŠ U Studny,  Karviná.

                      Starší žiaci projekt poznajú z predchádzajúcich školských rokov, pre prvákov bol novinkou. Tí v rámci projektu prežili tzv. český den, počas ktorého sa snažili hovoriť po česky, zoznámili sa s českou hymnou, znelkou českého večerníčka, pozreli si rozprávku o makové panence – O kaňce Čunčové, Krakonošské rozprávky a naučili sa pieseň Umíme cokoli v prevedení Štístka a Poupěnky. Zoznámili sa aj s partnerskou školou a najmä s prvákmi prostredníctvom webového sídla ich školy – fotogaléria. 

                      Doručené záložky z partnerskej školy pred jesennými prázdninami žiakov 1. stupňa potešili a priložené texty ich aj obohatili o literárne zážitky v českom jazyku. Žiaci sa tak zoznámili s príbehmi: O topánkach kráľa Halabána, O veľkej repe, O myške, ktorá hľadala kamarátov, O Palčekovi a jeho kamarátoch, O Budulínkovi, O malých gratulantoch, O lovcoch mamutov, o Osade havranov, o  Vernom bratstve a s Medvedími  rozprávkami.

            Projekt organizačne pripravila Mgr. Štefánia Piliarová.

          • USMERNENIE MŠVVaŠ V SÚVISLOSTI S CELOPLOŠNÝM TESTOVANÍM

            1. Pri nástupe žiaka 1. stupňa do školy rodič predkladá Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti ( k stiahnutiu pod textom), alebo Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, ktoré žiaci dostali 29.10.2020 (vo štvrtok) od svojich triednych učiteliek.
            2.  Po celoplošnom testovaní žiaci 1. stupňa základnej školy, ktorí majú nad 10 rokov a nevedia sa preukázať negatívnym výsledkom RT - PCR testu alebo antigénového testu,  ministerstvo odporúča ospravedlniť žiaka z vyučovania na 5  za sebou nasledujúcich vyučovacích  dní. V tomto prípade ide o dni 3. až 5. a 10. a 11. novembra 2020. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá zákonný zástupca Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.
            3. V prípade pozitívne testovaného rodiča platí 10-dňová karanténa aj pre dieťa, ktoré s ním žije v spoločnej domácnosti. V tomto prípade si rodič vyžiada od detského lekára pre svoje dieťa PN – ku, ktorú predloží po návrate dieťaťa do školy svojej triednej učiteľke.

            Ďakujeme, že dodržiavate usmernenia, čím prispievate k bezproblémovému priebehu vyučovania žiakov na 1. stupni.