• Začiatok školského roka.
          • Začiatok školského roka.

          • Oznamujeme všetkým rodičom a žiakom ZŠ J. Simana vo Valaskej, že školský rok 2020/2021 sa začína dňa 2.9.2020 o 8,00 hod. Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční v triedach bez prítomnosti rodičov s výnimkou rodičov  žiakov prvého ročníka, ktorých  môže sprevádzať  jeden rodič v ochrannom rúšku. Žiacky autobus v prvý deň školského roka bude mať ráno odchod z miestnej časti obce Piesok o 7,23 hod a z Osrblia o 7,10 hod. V tento deň po vyučovaní bude odchod autobusov o 10,00 hod.

            Ostatné dni bude autobus premávať ako tradične : Ráno z miestnej časti Piesok o 7,23 hod, z obce Osrblie o 7,10hod a poobede spred školy o 13,30 hod.

            Vážení rodičia venujte pozornosť usmerneniam v súvislosti s pandemickými opatreniami :

            Pri príchode žiaka do školy 2. 9. 2020 žiak musí mať dve rúška, papierové jednorazové utierky a dve tlačivá:  Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti  a Zdravotný dotazník zákonného zástupcu. Tieto dokumenty si môžete vyzdvihnúť priamo v  škole v pracovné dni od 26. 8. 2020 do 31.8.2020 v čase od 7,00 hod do 15,00 hod, alebo si ich môžete stiahnuť  v elektronickej podobe. Ak žiak nebude mať potrebné doklady, nebude mať rúško, alebo bude prejavovať príznaky respiračného ochorenia počas ranného filtra, následne bude privolaný rodič, ktorý si musí žiaka bezodkladne vyzdvihnúť. To znamená, že žiak sa nemôže zúčastniť výchovno - vzdelávacieho procesu.

            Školský klub neposkytujeme ráno pred vyučovaním. Po skončení vyučovania do 15,30 hod.   

        • Letné stretnutie prvákov
          • Letné stretnutie prvákov

          • 17. a 18. augusta našu školu z jej prázdninového leňošenia na chvíľu zobudili budúci prváci a ich rodičia. Prijali pozvanie na letné stretnutie so školou, ktoré organizovali ich triedne učiteľky Diana Madliaková a Štefánia Piliarová ako letnú návštevu hradu – školy. Účastníci počas prehliadky spoznali priestory školy aj s jej zákutiami, spoločne sa zahrali rôzne hry a absolvovali aj prekážkovú dráhu v telocvični. Na záver nechýbalo skúšanie, v ktorom prváci výborne obstáli. Rozlúštili všetky indície a tak sa im podarilo v budove 1. stupňa nájsť všetky časti neznámeho obrázku, ktorý úspešne poskladali. Dokázali, že škola už pre nich nie je neznámym miestom. Nasledujúci deň si prváci s učiteľkami užili v priestoroch svojich tried. Tu na nich čakali školské úlohy. Veríme, že si domov odniesli okrem vlastne vyrobenej záložky do knihy aj veľa zážitkov, a že už teraz  netrpezlivo čakajú na svoj prvý školský deň. Viac  sa dozviete vo fotogalérií.

        • Letné stretnutie budúcich prvákov so školou.
          • Letné stretnutie budúcich prvákov so školou.

          • Letné stretnutie budúcich prvákov sa uskutoční  v termíne 17.8.2020 a 18. 8. 2020. Stretneme sa pred budovou 1. stupňa o 14.30 hod. Príďte v oblečení vhodnom na rôzne športové aktivity. Je dovolené priniesť si so sebou pitie. Rodičia prosím, nezabudnite na rúška.