• ĎAKUJEME RODIČOM
          • ĎAKUJEME RODIČOM

          • Ďakujeme rodičom, ktorí sa rozhodli na triednych aktívoch venovať škole k jej 50. narodeninám vymaľované triedy. ĎAKUJEM rodičom z 9.A: Vladimírovi Brveníkovi, Jánovi Dundovičovi, Zuzane Perichtovej, manželom Ťažkým a p. triednej učiteľke Michaele Badinkovej, ktorí v sobotu 26.10.2019 triedu 9.A vymaľovali.

        • M. R. ŠTEFÁNIK V NAŠEJ KNIŽNICI
          • M. R. ŠTEFÁNIK V NAŠEJ KNIŽNICI

          • Naša história je bohatá na výnimočné osobnosti a nespochybniteľne medzi ne patrí aj Milan Rastislav Štefánik. Úspešný diplomat, politik, vojak, vedec, astronóm i cestovateľ, ale predovšetkým zanietení obhajca práva nášho národa. Na návrh Ministerstva kultúry je rok 2019 Rokom Milana Rastislava Štefánika a naši žiaci si celý október pripomínali jednu z najvýraznejších osobností novodobých slovenských dejín rôznymi zábavnými formami nielen počas vyučovania, ale aj v školskej knižnici. Počas aktivít - pocta Štefánikovi vo veršoch, čítame s porozumením, pátrame o živote a odkaze, čítame báseň Oči plné oblohy, turistika, pamätníky a pomníky v okolí, prezentácia žiakov 9. ročníka  pre žiakov 2. stupňa. karikatúra, kresba, model lietadla, súťaž o naj výrobok - sa dozvedeli veľa o živote, práci i osobnom živote Štefánika. Prezentáciu tvorby žiakov si môžete pozrieť v knižnici v budove 2. stupňa, niečo z tvorby žiakov prezradí 1. číslo školského časopisu Cŕŕn a aj fotogaléria.  P. uč. Soňa Skladaná

        • TALENT KLÁRY JARUNKOVEJ - 3. ročník
          • TALENT KLÁRY JARUNKOVEJ - 3. ročník

          • 24.10. organizovala ZŠ Kláry Jarunkovej v Podbrezovej súťaž Talent Kláry Jarunkovej, ktorej sa zúčastnili aj naši žiaci spolu s p. uč. Ivanou Slašťanovou. V kvíze o Kláre Jarunkovej žiaci 2. stupňa obsadili 2. miesto. Vo výtvarnej oblasti získala Dorotka Hrebíčková Alžbetka Havašová 1. miesto, Laura Ridzoňová 3.miesto, v speve Iveta Pušková a Vladimíra Brveníková 2. miesto. Dievčatá, BLAHOŽELÁME! Ďalej našu školu reprezentovali: Marika Bundová, Janka Lenártová, Martina Pušková a Aneta Vašicová.  ĎAKUJEME za vzornú reprezentáciu školy!

        • ZBER ŠÍPOK SPOLOČNE S LESMI SR
          • ZBER ŠÍPOK SPOLOČNE S LESMI SR

          • Naša škola sa aj tento rok zapojila do jesenného súťažného projektu ZBER ŠÍPOK SPOLOČNE S LESMI SR. Do zberu týchto jesenných plodov sa zapojili mladší aj starší žiaci. Ďakujeme všetkým, ktorí sa do zberu zapojili, žiakom aj dospelákom. Spolu sme nazbierali 61 kg šípok - mladší žiaci 45,15 kg a starší žiaci 15,85 kg. Najlepšími zberačmi sú na 1. stupni  z tried 1.A - 13,60 kg, z jednotlivcov HLÁSNIKOVÁ Laura - 12,80 kg, na 2. stupni z tried 6.B - 5 kg a z  jednotlivcov SEPEŠI Martin - 5 kg.  Príspevok napísala p. uč. Alena Kubaliaková.

        • MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC
          • MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC

          • 18. októbra sa aj 80 žiakov našej školy pripojilo k deťom celého sveta v modlitbovej kampani Milión detí sa modlí ruženec, aby sa modlili jednotu, pokoj a mier na celom svete. Modlitbová kampaň zjednotila v tento deň v modlitbe ruženca deti na celom svete a poukázala na to, že spoločná detská úprimná modlitba má u Boha osobitnú moc vyprosiť svetu mier. Táto kampaň sa zrodila v roku 2005 vo venezuelskom hlavnom meste Caracas. Od svojho zrodu sa táto modlitbová akcia stala celosvetovou, doslova „miliónovou“. Dotýka sa nielen detských sŕdc.  My sa tešíme, že k našej modlitbe na našej škole sa pripojili aj deti so ZŠŠ s pani katechétkou a v modlitbe nás sprevádzali pán farár Roman Kupčák  z Valaskej a Ján Hrablay z Hronca.

                                                                                                          katechétka K. Paprčková

        • BEH PRE ZDRAVÉ SRDCE...
          • BEH PRE ZDRAVÉ SRDCE...

          • ... na pamiatku neobyčajného človeka, Jaroslava Simana, významného chirurga, univerzitného profesora a rodáka z Valaskej, ktorého meno máme v názve školy od 6.11.2014 sme realizovali 11.10.2019,v deň jeho nedožitých 86. narodenín. Po oficiálnom otvorení za prítomností hostí: p. Anny Fischerovej, sestry Jaroslava Simana a p. starostu Petra Jenču sa na štartovej čiare postupne stretli všetci žiaci školy spolu so svojimi vyučujúcimi, žiaci zo ŠZŠ vo Valaskej so svojimi vyučujúcimi, deti z MŠ vo Valaskej so svojimi vyučujúcimi, bývalí učitelia z našej základnej školy a členovia Jednoty dôchodcov vo Valaskej. Absolútnym víťazom na 1. stupni sa stal Jerguš MELICHERČÍK a na 2. stupni Lukáš PATÚŠ. BLAHOŽELÁME nielen víťazom, ale všetkým, ktorí bežali pre zdravé srdce! Celé podujatie sprevádzala výborná atmosféra, ktorú podporili aj hostia svojim príhovorom a žiaci, deti a vyučujúci zo škôl vo Valaskej, bývalí učitelia a dôchodcovia. Príjemne prekvapili niektorí naši žiaci, ktorí absolvovali beh aj dvakrát, a to raz ako žiaci so svojou triedou a ďalší raz s mladšími žiakmi alebo so škôlkármi ako ich starší kamaráti. Za prípravu celého podujatia ĎAKUJEME p. uč. Janke Pohorelcovej a za asistenciu počas podujatia p. uč. Michaele Badinkovej a všetkým deviatakom. ĎAKUJEME posielame aj do školskej jedálne za pripravený čaj a zdravé ovocné občerstvenie!  ĎAKUJEME p. Šakovej a vedúcej biatlónového krúžku M. Poliakovej, ktoré pre žiakov pripravili sprievodné aktivity v telocvični. Žiaci objavili čaro hopingu a streľby z laserovej vzduchovky. ĎAKUJEME žiakom zo ŠZŠ vo Valaskej, deťom z MŠ vo Valaskej a ich vyučujúcim a našim bývalým kolegom a členom Jednoty dôchodcov vo Valaskej, že prijali pozvanie a spolu s nami si pripomenuli aj 50. narodeniny našej základnej školy. Viac vo fotogalérii.

        • UPOZORNENIE
          • UPOZORNENIE

          • Upozorňujeme rodičov na dôsledné odhlasovanie neprítomných žiakov v škole z obedov v ŠJ. Neodhlásený obed hradí v plnej výške zákonný zástupca. Vždy po skončení mesiaca, vedúca ŠJ porovná dochádzku žiaka  v škole s odobratými obedmi  a v prípade neodhlásených obedov bude zákonnému zástupcovi doručená poukážka na úhradu. ĎAKUJEME!

        • REPREZENTOVALI NÁS...
          • REPREZENTOVALI NÁS...

          • ... MELICHERČÍK Ester,  NOMILNEROVÁ  Gabriela a ORAVCOVÁ  Nina v OK v cezpoľnom behu 4.10.2019 v Brezne a obsadili 3. miesto. BLAHOŽELÁME a ĎAKUJEME za reprezentáciu školy.

        • REPREZENTOVALI NÁS...
          • REPREZENTOVALI NÁS...

          • .. v stredu 2.10.2019 na Horehronských hrách v Brezne žiaci našej školy: Bánik Jakub, Gonosová Lucia, Havaš Matúš, Kožiak Dominik, Náther Tomáš, Oravcová Nina, Podrážka Dávid, Zlevský Martin. Aj keď neobsadili popredné miesta, BLAHOŽELÁM všetkým k ich výkonom, najmä Havašovi Matúšovi, ktorý bol vo svojej kategórii najmladším a napriek tomu obsadil v silnej konkurenciii 6. miesto v behu na 60m a v behu na 150m 7. miesto.  Všetkým zúčastneným žiakom ĎAKUJEME za reprezentáciu školy.