• PASOVANIE PISÁROV
          • PASOVANIE PISÁROV

          • Tento školský rok je zvláštny pre všetkých - pre žiakov, učiteľov, aj rodičov. Najzvláštnejší, a možno aj najťažší je pre prvákov, ktorí sú ochudobnení o mnohé pekné zážitky a chvíle z vyučovania, o ktoré by sa za normálnych okolností podelili aj so svojimi rodičmi, súrodencami a inými rodinnými príslušníkmi. Sú ukrátení o mnohé pekné akcie napr. Vianočná besiedka,  Fašiangy a iné. Niektoré sa dajú možno ešte nahradiť, ale niektoré sú už nenávratne preč. Preto som sa rozhodla náš opätovný návrat po prázdninách do školy, využiť na zorganizovanie netradičnej hodiny „Pasovanie pisárov“, veď možnosť po prvýkrát písať v škole perom je pre prváka naozaj významná udalosť. A tak každý prvák musel najprv absolvovať „mini-kurz“ krasopisu s perom, pekne  sa rozlúčiť s ceruzkou a potom splniť sľub prvopisateľa.  Dotykom veľkého červeného pera na rameno mu bolo udelené slávnostné oprávnenie písať perom. O udelení oprávnenia dostali všetci prváci aj dôkaz v podobe pamätného listu.

            Všetkým prvákom želám, aby mali pri písaní pevnú ruku, aby sa príliš nekamarátili s machuľkami, ale zažívali veľa spokojnosti z dobrej práce.

            Aspoň takouto formou sme sa chceli podeliť o naše zážitky aj s Vami ostatnými. 

            Mgr.Diana Madliaková tr.učiteľka 1.B

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že prezenčná výučba žiakov 1. stupňa pokračuje aj v týždni od  1. 3. 2021. Pred nástupom dieťaťa do školy je opäť potrebné pretestovanie jedného zákonného zástupcu dieťaťa a Vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré žiaci dostali v piatok v škole, prípadne si ho môžete vyzdvihnúť pri testovaní v telocvični našej školy v sobotu 27. 2. 2021 v čase od 14:00 hod do 18:00 hod. Je potrebné, aby Váš test nebol starší ako ako 7. dní. Negatívny test alebo potvrdenie o výnimke, ktoré vystavuje obvodný lekár, môžete prefotiť a poslať triednej učiteľke alebo sa ním preukázať pri nástupe žiaka do školy.

            Prezenčná výučba žiakov 2. stupňa je zabezpečená v malých skupinách. U žiakov 2. stupňa je potrebné, aby sa preukázali nielen negatívnym testom jedného zákonného zástupcu, ale aj negatívnym testom žiaka o čom je každý žiak aj rodič informovaný. 

            Prajeme pekný víkend. 

            Vedenie školy

        • INFORMÁCIE K PODÁVANIU PRIHLÁŠOK NA STREDNÚ ŠKOLU
          • INFORMÁCIE K PODÁVANIU PRIHLÁŠOK NA STREDNÚ ŠKOLU

          • Výchovný poradca informuje žiakov a zákonných zástupcov žiakov o týchto skutočnostiach:

            a) Zákonný zástupca (ZZ) má povinnosť doručiť do 8.4.2021 do základnej školy najviac štyri vyplnené prihlášky na štúdium na strednej škole, z toho - najviac dve prihlášky pre odbory, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania (talentová skúška) a - najviac dve prihlášky pre odbory, ktoré nevyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania.

            b) Forma podania prihlášky je možná v tlačenej forme na tlačive s podpisom zákonného zástupcu.

            c) Na jeden konkrétny študijný alebo učebný odbor strednej školy je možné podať iba jednu prihlášku.

            d) Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti pre účel schopnosti študovať zvolený študijný alebo učebný odbor sa prikladá na prílohe. Výchovný poradca poskytne žiakom vzor potvrdenia o zdravotnej spôsobilosti žiaka a koordinuje žiakov, aby toto potvrdenie od lekára získali najneskôr do 2. apríla 2021.

            e) K vyplnenej prihláške je potrebné priložiť kópiu vysvedčenia.

            O ďalšom postupe bude výchovná poradkyňa informovať prostredníctvom stránky EduPage a formou online konzultácii cez aplikáciu ZOOM. V prípade otázok je možné kontaktovať Mgr. Némethovú Beátu na tel. čísle školy.

          • NA HODINÁCH GEOGRAFIE

          • Na hodinách geografie pri téme Sopky a zemetrasenie mali žiaci 5. ročníka dobrovoľnú úlohu vytvoriť sopku, alebo napísať prácu - projekt. Vznikli nádherné dielka, ktoré si môžete pozrieť vo fotoalbume, alebo v priloženom videu. Autormi modelov sopiek sú žiaci: Vašicová  Aneta, Beraxa Maroš, Cibuľová Tereza, Perichtová Daniela, Sepeši Marek.

             

        • DODATOK K ŠKOLSKÉMU PORIADKU.
          • DODATOK K ŠKOLSKÉMU PORIADKU.

          • Vážení rodičia milí žiaci,

            vzhľadom k tomu, že dištančné vyučovanie, hlavne na 2. stupni prebieha veľmi dlho. Je pre nás dôležité zabezpečiť čo najkvalitnejšie vzdelávanie online formou, preto sme vytvorili Dodatok k školskému poriadku pre žiakov, zákonných zástupcov a učiteľov na posilnenie pravidiel dištančného vzdelávania. 

            Ďakujem členom Rady rodičov za pripomienkovanie spomínaného dodatku a verím, že prinesie želateľné výsledky v nastavení dištančnej výučby žiakov našej školy, kde hlavným princípom je komunikácia učiteľ - rodič - žiak. 

            Dodatok k školskému poriadku pre žiakov, zákonných zástupcov a učiteľov na posilnenie pravidiel dištančného vzdelávania platí od 22.2.2021. K nahliadnutiu je k dispozícii na našej webovej stránke v časti - O škole - Školský poriadok - Dodatok k školskému poriadku.

            Prajem pekný zvyšok jarných prázdnin.

            PaedDr. Badinková Michaela

            riaditeľka školy

             

             

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že od 22. 2. 2021 otvoríme 1. stupeň školy prezenčnou formou výučby. Pred nástupom dieťaťa do školy je opäť potrebné pretestovanie jedného zákonného zástupcu dieťaťa a Vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré je k stiahnutiu pod textom, môžete si ho prísť vyzdvihnúť zajtra do budovy 2. stupňa alebo požiadať oň pri testovaní v telocvični našej školy v sobotu 20. 2. 2021. Pretože sa náš okres nachádza v III. stupni varovania, je potrebné, aby Váš test nebol starší ako ako 7. dní. Negatívny test alebo potvrdenie o výnimke, ktoré vystavuje obvodný lekár, môžete prefotiť a poslať triednej učiteľke alebo poslať po Vašom dieťati alebo sa ním  preukázať triednej učiteľke pri nástupe žiaka do školy.  

            Testovanie bude opäť v našej telocvični pre rodičov žiakov, zamestnancov, ale aj žiakov 2. stupňa, ktorí sa prezenčne vzdelávajú v skupinách 5 + 1, v sobotu 20.2.2021 v čase od 14:00 hod do 18:00 hod. 

            Školský autobus bude premávať ako pred jarnými prázdninami. 

            Stravovanie v školskej jedálni je zabezpečené. V prípade, že žiak nebude v škole je potrebné ho  zo stravy odhlásiť  telefonicky alebo cez EduPage deň vopred alebo ráno do 7: 30 hod.

            Pekný zvyšok prázdnin. 

            Vedenie školy.

            Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti.docx

        • PRÁZDNINOVÝ ŠKOLSKÝ KLUB
          • PRÁZDNINOVÝ ŠKOLSKÝ KLUB

          • Oznamujeme rodičom, že prázdninový školský klub bude v prevádzke od 15. 2. 2021 do 19. 2. 2021 v čase od 6:30 hod do 15:30 hod. v oddeneniach dolnej budovy ŠKD.

            Na stravu je potrebné svoje dieťa prihlásiť.

            Pred nástupom dieťa prinesie Vyhlásenie o bezinfekčnosti a negatívny test jedného zákonného zástupcu, alebo potvrdenie o výnimke k nahliadnutiu, alebo fotokópiu. 

            Opäť bude v prevádzke MOM v telocvični školy pre rodičov aj zamestnancov školy v sobotu od 14:00 hod. do 18:00 hod.

             

               

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom žiakov, ktorí v tomto týždni od 8. 2. 2021  nenastúpili do školy na prezenčné vyučovanie z dôvodu, že  neabsolvovali testovanie, sú povinní kontaktovať triednu učiteľku, ktorá im zadá úlohy. Tieto úlohy je potrebné vypracovať a doručiť triednej učiteľke po dohode s ňou. To znamená, že úlohy týmto žiakom škola už nebude doručovať, pretože od pondelka začala prezenčná výučba na  celom 1. stupni a tak isto  žiaci 2. stupňa majú možnosť vzdelávať sa  v skupinách po 5 žiakov.

            Nezáujem zákonného zástupcu o vzdelávanie jeho dieťaťa sa bude považovať za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky. 

        • PRÁZDNINOVÝ ŠKOLSKÝ KLUB
          • PRÁZDNINOVÝ ŠKOLSKÝ KLUB

          • Oznamujeme rodičom, že počas jarných prázdnin, v termíne od 15.2.2021 do 19.2.2021, bude v prevádzke Školský klub Zebra s ponukou prázdninovej činnosti v čase od 6:30 hod. do 15:30 hod. Záujem o ŠKD prosím nahlásiť svojej triednej učiteľke do štvrtku 14:00 hod.

            Pri nástupe do ŠKD bude potrebné odovzdať Vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktorého súčasťou je preukázanie negatívneho výsledku antigénového testu alebo PCR testu alebo potvrdenie o výnimke.    

        • NÁSTUP DO ŠKOLY
          • NÁSTUP DO ŠKOLY

          • Vážení rodičia,

            na našej škole dnes konečne zvonilo. Nástup žiakov 1. stupňa do školy prebehol bez väčších komplikácií. Do školských lavíc zasadlo 87% žiakov 1. stupňa. Všetci žiaci, ktorí dnes do školy prišli, mali potrebné potvrdenia o negativite aj Vyhlásenie o bezinfekčnosti, za čo Vám, rodičom, patrí vďaka. Vieme, že orientovať sa v spleti rôznych informácii je v súčasnosti problematické a preto si vážime, že sa snažíte nariadenia a pokyny dodržiavať. My sa zase snažíme robiť všetko pre to, aby Vaše deti boli v škole v bezpečí, dodržiavaním hygienicko - epidemiologických nariadení. Poďakovanie patrí aj Obecnému úradu vo Valaskej za rýchle poskytnutie respirátorov pre zamestnancov školy a tiež za čističky vzduchu, ktoré eliminujú množstvo choroboplodných zárodkov vo vzduchu, ktoré sme umiestnili v školskej jedálni, kde sa strieda v časových intervaloch najväčší počet žiakov. Veríme, že v tomto nastavení bude 1. spupeň pokračovať vo výučbe čo najdlhšie. A čoskoro privítame aj druhostupniarov. 

            S prianím pevného zdravia.

            Vedenie školy.    

        • NÁSTUP DO ŠKOLY ŽIAKOV 1. STUPŇA
          • NÁSTUP DO ŠKOLY ŽIAKOV 1. STUPŇA

          • V súvislosti s epidemiologickou situáciou, na základe odporúčania epidemiologického konzília, odporúča MŠVVaŠ nástup žiakov  1. stupňa a žiakov 2. stupňa bez prístupu na internet v skupinách po 5  prezenčnú výučbu od pondelka 8. 2. 2021.

            Pri nástupe do školy žiak odovzdá Vyhlásenie o bezinfekčnosti , ktoré je k stiahnutiu pod textom alebo si ho môže rodič vyzdvihnúť počas testovania. Okrem vyhlásenia sa musí rodič preukázať negatívnym výsledkom antigénového alebo PCR testu  alebo potvrdením o výnimke, ktoré vystavuje všeobecný lekár.

            Obecný úrad vo Valaskej zabezpečil pre rodičov žiakov, ktorí v nasledujúcom týždni nastúpia do školy, pre žiakov druhého stupňa bez prístupu na internet, ktorí nastúpia do školy a pre zamestnancov školy testovanie, ktoré  sa uskutoční  v telocvični našej školy v sobotu 6. 2. 2021 v čase od 14:00 hod do 18:00 hod. Tento termín  je určený len pre rodičov žiakov,  ktorí nastúpia do školy, zamestnancov školy a žiakov 2. stupňa, ktorí  nastúpia na prezenčnú výučbu.

            Školský autobus bude premávať podľa orientačného rozpisu nasledovne:

            RÁNO :          Osrblie – 7:10 hod

                                    Piesok – 7:23 hod

            POOBEDE:   odchod spred školy – 13:30 hod

                                    materská časť obce – 13:35 hod

                                    Štiavnička – 13:40 hod

                                    Piesok – 13:45 hod

                                    Hronec – 13:50 hod

                                    Osrblie – 13:55 hod

            Školský klub bude otvorený  ráno  od 6:30 hod a poobede do 15:30 hod.

            Stravovanie v školskej jedálni je zabezpečené.  Žiaci  1. stupňa sú automaticky na stravu prihlásení. V prípade, že žiak nebude v škole je potrebné ho  zo stravy odhlásiť  telefonicky alebo cez EduPage deň vopred alebo ráno do 7: 30 hod.

            Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti.docx

        • VÁŽENÍ RODIČIA.
          • VÁŽENÍ RODIČIA.

          • Dnes ste dostali správu, že bol zverejnený Výpis známok za 1. polrok. Kliknutím na túto správu sa Vám zobrazí možnosť stiahnuť výpis. Následne stlačte tlačítko Podpísať, aby mal triedny učiteľ spätnú väzbu, že rodič výpis videl. Tlačítko Podpísať sa nachádza len v rodičovskom konte. Ak ste prihlásený ako žiak toto tlačitko nevidíte. Link sa nachádza pod textom. V prípade, že si výpis nemôžete pozrieť, vaše dieťa ho dostane po nástupe na prezenčnú výučbu. 

            Prvý polrok školského roka bol veľmi náročný pre všetky strany. Museli sme sa popasovať s nástrahami prebiehajúcej mimoriadnej situácie, ktorej koniec je stále v nehodľadne. Ďakujeme Vám za spoluprácu pri ich zdolávaní. Vieme, že je náročné skĺbiť pracovné povinnosti, starostlivosť o domácnosť, rodinu a pomoc pri vzdelávaní Vašich detí. Spoločnými silami musíme cez toto obdobie prejsť. Ďakujeme za každý názor, postreh a radu. 

            S prianím pevného zdravia.

            Vedenie školy.