• VYDALI SME...
          • VYDALI SME...

          • ... šieste pokračovanie Knihy dobrých skutkov - Srdce pre Jaroslava Simana. Ponúkame vám ho v elektronickej podobe  - horné menu - Život v škole  - Kniha dobrých skutkov. Príjemné čítanie.

        • ORGANIZAČNÉ POKYNY k OTVORENIU ŠKOLY
          • ORGANIZAČNÉ POKYNY k OTVORENIU ŠKOLY

          • Od 1.6.2020 zabezpečujeme vzdelávanie pre prihlásených žiakov, ktoré bude prebiehať vo všetkých triedach 1. – 5. ročníka základnej školy. Prihlásení žiaci, ktorí pred koronavírusom navštevovali ŠKD a boli prihlásení na stravovanie v ŠJ, sú prihlásení do ŠKD a na stravovanie automaticky. (Pripomíname: V prípade nezáujmu o obed nezabudnite svoje dieťa odhlásiť deň vopred alebo v daný deň ráno do 7.30 hod. Dieťa neopustí ŠKD bez osobného vyzdvihnutia rodiča alebo inej osoby žijúcej s ním v jednej domácnosti alebo bez písomnej žiadosti rodiča, v ktorej bude uvedené ako a kedy má ísť dieťa z ŠKD domov.) Školský autobus NEZABEZPEČUJE dopravu žiakov do školy a späť.

            Nástup žiakov do školy prebieha v troch časových úsekoch:

            1.ročník nastupuje do školy v čase od 7.30 – 7.45 hod. a do školy prichádza hlavným vchodom

            2. ročník nastupuje do školy v čase od 7.45 - 8.00 hod. a do školy prichádza hlavným vchodom

            3. ročník nastupuje do školy v čase od 7.30 - 7.45 hod. a do školy prichádza bočným vchodom (zadným)

            4. ročník nastupuje do školy v čase od 7.45 – 8.00 hod. a do školy prichádza bočným vchodom (zadným)

            5. ročník nastupuje do školy v čase od 8.00 - 8.15 hod. a do školy prichádza hlavným vchodom pre 2. stupeň

            V deň prvého nástupu do školy žiak predloží vyhlásenie o zdravotnom stave vypísané a podpísané rodičom. Bez vyhlásenia nebude žiak prijatý do školy. (Tlačivo „vyhlásenie“ je súčasťou vnútorného pokynu riaditeľky školy  - informácia v závere oznamu alebo si ho môžete vyzdvihnúť priamo v kancelárii školy tento týždeň.)

            Pri vstupe do základnej školy každý žiak absolvuje ranný zdravotný filter – meranie teploty bezdotykovým teplomerom a dezinfekciu rúk, ktorú uskutočnia upratovačky školy. Do tried žiaci odchádzajú príslušným schodiskom, a to: druháci a piataci schodiskom pri hlavnom vchode a tretiaci so štvrtákmi schodiskom pri zadnom bočnom vchode. Žiaci sa prezúvajú po príchode do školy a pri odchode zo školy pred svojou triedou.

            Osoby, ktoré sprevádzajú žiaka do školy, prípadne iné cudzie osoby majú vstup do vnútorných priestorov školy ZAKÁZANÝ.

            Vyučovanie aj činnosť ŠKD prebieha v tých istých triedach. Služby ŠKD sú k dispozícii po skončení vyučovania do 16.00 hod.. Služby ŠKD neposkytujeme ráno pred vyučovaním a ani pre žiakov 5. ročníka. Dieťa odovzdáme rodičom tak, že si ho rodič od vychovávateľky vypýta telefonicky spred budovy školy.

            Žiaci, ktorí nenastúpili do školy, pokračujú v dištančnom vzdelávaní. Dištančné vzdelávanie im poskytujú  príslušné vyučujúce tak ako doteraz.

            Stravovanie školská jedáleň poskytuje vo forme vareného jedla. Výdaj jedla do obedárov je ZAKÁZANÝ!

            Zákonní zástupcovia zabezpečia, aby:

            • deti dodržiavali hygienicko – epidemiologické opatrenia pri príchode do školy a pri odchode zo školy – nosenie rúška a dodržiavanie odstupov – pohyb po značkách vyznačených v areáli školy, minimalizovanie kontaktu medzi prichádzajúcimi a odchádzajúcimi osobami,
            • deti mali so sebou každý deň dve rúška (jedno na tvári, druhé v taške) a papierové jednorázové vreckovky,
            • príchod dieťaťa do školy bol v stanovenom čase a dieťa do školy vstúpilo správnym vopred určeným vchodom,
            • bezodkladne informovali vyučujúceho a riaditeľa školy o situácií, keď je u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID – 19, a keď bola dieťaťu nariadená karanténa lekárom pre deti a dorast alebo miestnym regionálnym hygienikom

            Podrobné informácie o zabezpečení prevádzky, vnútorného režimu školy a podmienok na zaistenie BOZP od 1. júna nájdete vo Vnútornom pokyne riaditeľky školy č. 26/2020 zverejnenom na v hornom menu o škole - dokumenty školy - vnútorné školské smernice.