• ZÁSADY HODNOTENIA ŽIAKOV v 2. polroku - POZOR ZMENA
          • ZÁSADY HODNOTENIA ŽIAKOV v 2. polroku - POZOR ZMENA

          • Zásady hodnotenia sme v zmysle nových usmernení MŠVVaŠ a zákona č. 93/2020, ktorým sa menia aj niektoré znenia §55 - §57 v školskom zákone UPRAVILI. Zmenené časti sú označené v texte aj v znení zásad zvýraznené tučným písmom.

            Našich žiakov v záverečnom hodnotení nebudú vyučujúci klasifikovať z výchovných predmetov, budú ich hodnotiť slovom absolvoval. Ide o tieto výchovné predmety:

            • v 1. – 4. ročníku: telesná a športová výchova (TSV), výtvarná výchova (VYV), hudobná výchova (HUV), pracovné vyučovanie (PVC), informatika (INF), etická výchova (ETV), náboženská výchova (NBV),
            • v 5. – 7. ročníku: telesná a športová výchova (TSV), výtvarná výchova (VYV), hudobná výchova (HUV), technika (THD), informatika (INF), etická výchova (ETV), náboženská výchova (NBV), občianska náuka (OBN).
            • v 8. ročníku: telesná a športová výchova (TSV), výtvarná výchova (VYV), hudobná výchova (HUV), informatika (INF), etická výchova (ETV), náboženská výchova (NBV), občianska náuka (OBN).
            • v 9. ročníku: telesná a športová výchova (TSV), výtvarná výchova (VYV), hudobná výchova (HUV), informatika (INF), etická výchova (ETV), náboženská výchova (NBV).

            Záverečné hodnotenie ostatných predmetov vo všetkých ročníkoch vyučujúci zrealizujú formou slovného hodnotenia vyjadreného slovným komentárom. Vo výnimočných  prípadoch, kedy žiak 2. stupňa za obdobie pred prerušením vyučovania dosiahol neuspokojivé výsledky alebo bol hodnotený stupňom nedostatočný a zo subjektívnych príčin si neplnil požiadavky vyučovania na diaľku (počas samoštúdia si z dôvodu nezáujmu nesplnil 25% a viac zadaných úloh – posudzuje sa zvlášť z každého predmetu) bude takémuto žiakovi určené  pred postupom do vyššieho ročníka preskúšanie z daného predmetu. Preskúšanie sa uskutoční najskôr dva mesiace po obnovení vyučovania v školách alebo do 31.8.2020. O preskúšaní žiaka rozhodne pedagogická rada. Z predchádzajúceho vyplýva, že žiak 2. stupňa hodnotený slovne neprospel vtedy, ak z niektorého povinného vyučovacieho predmetu po preskúšaní pred postupom do vyššieho ročníka alebo po komisionánej skúške nesplnil kritériá hodnotenia určené našou školou.

            Priebežné hodnotenie vyučujúci realizujú v 1. ročníku konštruktívnou spätnou väzbou, v 2. – 9. ročníku hodnotenie nerealizujú klasifikáciou – známkou, ale  konštruktívnou spätnou väzbou alebo aj počtom percent. Vo všetkých ročníkoch pri hodnotení zohľadňujú aj sebahodnotenie žiaka. Konštruktívnou spätnou väzbou, ktorú vyučujúci poskytuje žiakovi počas učenia sa, sa rozumie pomenovanie žiakových chýb a návrh postupu ako ich odstráni. Podklady na hodnotenie počas mimoriadnej situácie vyučujúci získavajú z portfólií žiackych prác, ktoré tvoria riešené úlohy, cvičenia, samostatné praktické práce, projekty, ktoré žiaci predkladajú priebežne alebo hneď po nástupe do školy (ak sa vyučovanie neobnoví do 15.6., žiaci portfóliá predložia do 16.6.), nie však z písomných kontrolných prác alebo testov a z rozhovorov  so žiakmi a s ich rodičmi. Bližšie informácie nájdete v hornom menu - o škole - kritéria hodnotenia - zásady hodnotenia žiakov v 2. polroku školského roka 2019/2020.

        • DEŇ ZEME u piatakov doma
          • DEŇ ZEME u piatakov doma

          • SVETOVÝ DEŇ ZEME 22.04. SO STREDOSLOVENSKÝM MÚZEOM

            Žiaden človek by nemal stáť pomimo životného prostredia, pretože každý z nás je súčasťou prírodného sveta. Všetci sme závislí na životnom prostredí  a ono závisí od nás. Každý z nás by si mal začať pripúšťať osobnú zodpovednosť za ochranu životného prostredia.

            Prečo DEŇ ZEME?

            Deň Zeme je najmenej jeden z 365 dní v roku, kedy sa pozornosť ľudí obracia k enviromentálnej situácii. Jednotlivci, skupiny a organizácie sa zjednotili v tento deň k svojmu spoločnému záujmu o planétu Zem. Pozornosť verejnosti sa sústreďuje na spôsoby, akými ľudské správanie ovplyvňuje naše spoločné životné prostredie. Ľudia si uvedomujú potrebu ochrany planéty zmenou svojho vlastného konania.

            Aj naši žiaci prijali online výzvu a spoločne sme prežili ,,Deň Zeme so Stredoslovenským múzeom“. Podmienky boli jasné:

            1. Vyhotoviť jeden produkt v rámci recyklácie oblečenia.
            2. Svoje diela odfotografovať a uverejniť na stránke školy.

            Všetky recyklované výrobky boli originálne. ĎAKUJEME žiakom 5.B a 6.B Viac vo fotogalérii a DEN_ZEME.pdf​​​​​​​.

        • INŠPIRÁCIA
          • INŠPIRÁCIA

          • Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie v Bratislave vydal 11 dobrých rád pre rodičov ako sa učiť doma. Zaujímavé čítanie ponúkame rodičom aj kolegom na :https://vudpap.sk/wp-content/uploads/2020/03/11-rad-pre-rodicov-skola-doma.pdf

        • PRIPOMÍNAME...
          • PRIPOMÍNAME...

          • ...žiakom a rodičom, že je praktickejšie čítať úlohy priamo v edupage po prihlásení a nie len na webovom sídle školy. Priamo v edupage si môžete označiť vyriešené úlohy a prečítané správy ako  vybavené a získate tak lepší prehľad v úlohách a v správach. Cez chat si môžete písať navzájom aj spolužiaci, rodičia, žiaci a rodičia s učiteľmi... Kto nemá prihlasovacie údaje, obráťte sa na svojho triedneho učiteľa alebo na riaditeľku školy prostredníctvom emailu riaditel@zsvalaska.edu.sk